Kiropraktisk Klinik Hadsten

Sundhedshuset, Østergade 3, 8370 Hadsten
Tlf 86 98 12 34
Hadsten Sundhedshus

Om kiropraktik

Siden 1992 har kiropraktorerne været autoriseret af Sundhedsstyrelsen og er i dag en anerkendt behandlingsform og en integreret del af det danske sundhedsvæsen.

Der kræves ingen lægehenvisning for at blive behandlet hos kiropraktoren.

En autoriseret kiropraktor har gennemgået en godkendt uddannelse og er specialist i lidelser inden for bevægeapparatet (led, muskler, knogler og nervesystem)

Uddannelsen foregår siden 1992 i Odense på Syddansk Universitet. Det er en 5 årig uddannelse, hvor de første 3 år er sideløbende med medicinsk uddannelse. De efterfølgende 2 år specialiserer kiropraktoren sig indenfor bevægeapparatet og røntgendiagnostik. Efter de 5 år kræves 1 år i turnus, før man kan nedsætte sig i privat praksis som kiropraktor

Kiropraktoren undersøger, diagnosticerer og behandler det, der kaldes biomekaniske funktionsforstyrrelser, hvilket vil sige muskel og led problemer i nakke, lænd, brystryg, bækken, arme og ben, samt smerter afledt deraf, som f.eks. hovedpine, iskias, tennisalbue, golfarm, ”nerve i klemme” og facetsyndrom.

Kiropraktisk behandling har også vist god effekt på børn med kolik.

Formålet med kiropraktorens behandling er at få genoprettet den normale funktion mellem led, muskler og nervesystemet. Herved mindskes smerte-, spændings- og irritationstilstande.

Dette kan opnås ved forskellige kiropraktiske teknikker, der tilpasses den enkelte persons fysik, således at en baby naturligvis ikke behandles på samme måde som en 30-årig, og ligeledes benytter vi andre teknikker til de ældre aldersgrupper.

Den kiropraktiske behandling i sig selv er ikke smertefuld, men området der skal behandles vil ofte være ømt at røre ved og dermed mindre behageligt i begyndelsen af forløbet.

Forebyggende behandling inkluderer også blødvævsteknikker, stabiliserende og holdningskorrigerende øvelser,samt råd og vejledning angående de daglige gøremål.

Der er meget få bivirkninger til manuel behandling, når en grundig undersøgelse går forud og behandleren har den fornødne uddannelse. Man kan opleve lokal ømhed i 1-2 dage efter behandlingen. Svære komplikationer optræder sjældent. Kontakt din kiropraktor, hvis du er i tvivl.

Vi samarbejder med den øvrige del af det autoriserede sundhedsvæsen, og har du en lidelse, der ikke skønnes egnet til kiropraktisk behandling, vil du blive opfordret til at søge egen læge.

Tværfaglig behandling

Som et tilbud til vore patienter kan vi tilbyde massage, afspændingsterapi og stress-coaching som del af den kiropraktiske behandling i klinikken. Dette kan i mange tilfælde optimere processen og ofte forlænge effekten af behandlingen hos kiropraktoren.
© 2023 Kiropraktisk Klinik Hadsten